Založ si blog

Priviedla Vás na mizinu kreditná karta od nebankovky?

Priviedla Vás na mizinu kreditná karta od nebankovky?

 

Vedzte, že väčšina „zmlúv“ o vydaní kreditných kariet má právnu silu toaletného papiera!

 

Aj Vy ste sa stali tým „šťastlivcom“, ktorému nebanková spoločnosť poslala obyčajnou poštou „výhodnú“ finančnú rezervu vo forme kreditnej karty? Aj Vy ste tejto lákavej ponuke prepadli a kreditnú kartu použili? Nezúfajte! Od platenia úžerníckych úrokov z úrokov na mesačnej báze, poplatkov a rôznych sankcií z karty, ktorej hlavnou úlohou je držať človeka v permanentnej chudobe a zadlženosti, ste oslobodený!

 

Určite si teraz poviete: „Ďalší mudrlant, ktorý radí kartu vyplatiť iným úverom a zmluvu zrušiť.“ Všetkých Vás ubezpečujem, že najjednoduchším spôsobom, ako sa celoživotného jarma zadlženosti zbaviť je, že kartu prestanete splácať. A to bez následkov akýchkoľvek finančných sankcií, platenia úrokov z omeškania či dokonca exekúcií.

 

Čerešnička na torte je najchutnejšia! Pokiaľ ste na kreditnej karte preplatili viac, než ste si preukázateľne požičali, nebanková spoločnosť Vám je povinná preplatky vrátiť titulom bezdôvodného obohatenia.

 

Podarilo sa mi po dlhoročnej súdnej ťahanici s nebankovou spoločnosťou, ktorej maskotom je nevkusný zelený panák, dokázať, že desaťtisíce či dokonca státisíce zmlúv, na základe ktorých klientom posielali kreditné karty, sú neplatné.

 

Neplatnosť sa týka tých zmlúv, kde bola zasielaná kreditná karta klientom, ktorí ju dostali automaticky za dobré splácanie predošlého úveru (väčšinou za tovar). Zaslaním kreditnej karty sa nebankové spoločnosti „odvďačia“ ľuďom a pošlú im do rúk produkt, ktorý zabezpečí chudobnejšiemu či menej právne a ekonomicky vedomému človeku, celoživotnú biedu. Jedna karta znamená cestu do pekla. Ak má človek takýchto kariet viac, z pekla sa mu nepodarí nikdy uniknúť. Nastáva cyklické zadlžovanie, platenie úrokov z úrokov na mesačnej báze až po definitívny krach.

 

Čo je to kreditná karta a ako diablova kartička funguje?

 

Spoločnosti vydávajúce tieto karty lákajú reklamou väčšinou nato, že karta dokáže požičať peniaze bez úrokov na dobu od 30 do 50 dní. Samozrejme nie fyzické peniaze v hotovosti, ale virtuálne peniaze slúžiace na elektronické platby. Pokiaľ zákazník peniaze do určitého termínu v celosti vráti, neplatí žiaden úrok, iba poplatok za vedenie účtu. Toto je však mazaná psychologická finta. A o nej úžerníci mlčia. Peniaze majú tú schopnosť, že sa ľahko požičiavajú a míňajú, no ťažšie vracajú. Elektronické kvázipeniaze na kartách sa míňajú ešte ľahšie ako hotovosť. Človek po vyčerpaní kvázipeňazí z kreditnej karty zistí, že na jej bezúročné vyplatenie musí minúť celú výplatu. Niekedy aj viac. Radšej si teda volí inú možnosť splácania, splátku 4 až 5% z úverového rámca. A tam chcel úžerník človeka dostať!

 

Tu nastupuje kolotoč, z ktorého niet úniku. Dĺžne zostatky sa úročia úrokmi na mesačnej báze, z ktorých sú ľudia povinní platiť ďalšie mesiace i pripísané úroky z úrokov plus ďalšie poplatky.

 

Ako sa z kolotoča chudoby najľahšie vymaniť?

 

Pokiaľ ste obdržali Vašu kreditnú kartu poštovou zásielkou na základe splácania iného úveru a túto kartu ste použili, prestaňte ju ihneď splácať, kartu vyhoďte a s kartou aj všetky zmluvy. Korešpondenciu a telefonáty od nebankovej spoločnosti a následnú výhražnú korešpondenciu a telefonáty od rôznych pofidérnych vymáhacích agentúr odporúčam ignorovať, resp. hádzať do odpadkového koša bez toho, aby ste obálku vôbec otvorili. Otvorením obálok sa na Vás vyvalí ďalší psychologický teror. Jediný, kto môže právoplatne rozhodnúť o tom, aby ste zaplatili, je riadny súd a v takýchto prípadoch Krajský súd v Prešove definitívne potvrdil, že zmluvy o kreditných kartách, ktoré boli vydané na základe splácania iných úverov, sú neplatné. Zmluvnú neplatnosť judikovali aj iné slovenské či európske súdy. Keďže plastové kreditné karty sú posielané obyčajnými poštovými zásielkami, doručenie karty je nemožné nijako dokázať. Úžernícka genocída spôsobila krach a smrť mnohým ľuďom. Teraz máme spoločne šancu úžerníkom ukázať, že ak sa spojíme a v hojnom počte prestaneme splácať splátky z neplatných zmlúv, raz a navždy spoločne zvíťazíme a týchto hadov udupeme. Dokážeme to jedine spoločnými silami! Teraz je ten správny čas!

 

Kópiu rozsudku Krajského súdu prikladám v prílohe. Zároveň odporúčam článok zdieľať. Zdieľaním článku pomôžete aj ostatným.

 

Právoplatné rozhodnutie súdu.

Právoplatné rozhodnutie súdu.


Právoplatné rozhodnutie súdu

Právoplatné rozhodnutie súdu

„Vymáhačské“ spoločnosti – ilegálny a štátom tolerovaný biznis

17.06.2015

Dnešná doba ponúka desiatky možností zarábať v masovom meradle na hlúposti a právnej negramotnosti Slovákov. Do oka bijúca je existencia tzv. vymáhačských spoločností, ktoré si bežný človek často zamieňa s exekútormi a exekútorskými úradmi. Mnohé tieto pochybné s.r.o. sa neštítia sami seba exekučnými firmami dokonca aj polooficiálne nazývať. Na území SR [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

schenk

Mojim životným poslaním sú veci medzi nebom a zemou. Milujem cestovanie a poznávanie sveta. K vytvoreniu tohto blogu ma motivovala najmä túžba pomôcť ľuďom zvýšiť ich právne vedomie a radiť, ako bojovať za vlastné práva. Poteším sa každej správe od Vás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 55468x
Priemerná čítanosť článkov: 27734x

Autor blogu

Kategórie